Evlenmiycem işte

‘Even God Is Single’ adlı kitabın yazarı Karen Salmansohn, ‘Neden evlenmedin?’ sorusuna verilecek cevaplardan bir demet sunuyor sizlere.

Uzun süredir hayatınızda kimse yok. Arkadaşlarınız nikah davetiyelerini dağıtırken, siz sadece sıcak bir ilişki özlemi çekiyorsunuz. Herkes size “Niye evlenmiyorsun?” diye soruyor ve verecek cevap bulmakta zorlanıyorsanız, bu yazı tam size göre. ‘Even God Is Single’ (Tanrı da Yalnız) adlı kitabın yazarı Karen Salmansohn, bekarların ‘Neden evlenmedin?’ sorusuna verebileceği cevaplardan söz ediyor kitabında. Biz de kitaptaki en popüler üç cevabı sizinle paylaşmak istedik. Salmansohn’a göre ‘Neden evli değilsin?’ sorusuyla karşılaşan her bekar insan soruyu duyduktan sonra bir süre susmalı. Daha sonra yüzüne bir tebessüm kondurup aşağıdaki cevaplardan birini vermeli:

CEVAP ÖNERİLERİ
1-
Eskiden insanlar en fazla 40 yaşına kadar yaşardı. O yüzden de herkesin 25’inden önce evlenmesine sıcak bakılıyordu. Ama günümüzde teknolojinin bize sunduğu sonsuz imkanlar sayesinde 80 yaşına kadar yaşıyoruz. Dolayısıyla 40 yaşında evlensek bile eşimizle 40 yıl birlikte yaşayabiliyoruz. Aceleye gerek yok.
2-Hitler ve Frankenstein da evliydi! Evli olmak kimseyi diğer insanlardan üstün kılan bir özellik değlidir!
3-Evlenmek çok kolay bir iş. Her sene 2.3 milyon kişi evleniyor. Eğer bir şey yapmam gerekiyorsa, neden daha ilginç bir şey yapmayayım? Mesela neden astronot olmayayım? (e-kolay.net)

SEMA KUMBARACI

Yorum bırakın